2006

Cuvelier Yves Fruit (Borgloon)

Veertien jaar geleden richtte zaakvoerder Yves Cuvelier 'Cuvelier Yves Fruit' op, gelegen te Borgloon. Als zoon van fruittelers, groeide hij op tussen de appel- en perenbomen en nam de passie voor het vak alsmaar toe.

2012

ASF Holland

In 2012 ging men een fusie aan met ASF Holland en werd de vennootschap ASF België opgericht. Waar ASF Holland zich focuste op zacht fruit, lag de focus bij ASF België op hard fruit.

2016

Verhuis naar Sint-Truiden

Vier jaar later vond er een verhuis plaats naar Sint-Truiden - het hart van de fruitteelt - en tegelijkertijd een forse uitbreiding van het team. Sindsdien beschikt men over moderne koeltechnologie en voldoende stockruimte.

2017

Op eigen benen verder

De samenwerking tussen ASF Holland en ASF België werd na vijf jaar stopgezet. Beide partijen werken nog steeds samen, maar besloten op eigen benen verder te gaan.

2021

Cuvelier Fruit

ASF België zal per 1 januari 2021 verdergaan als Cuvelier Fruit, weliswaar in een nieuw jasje met een vernieuwde website. De core business, zijnde import en export van fruit en groenten, blijft echter onveranderd.

producenten
Medewerkers
m2 koelinfrastructuur

Missie

Cuvelier Fruit is gespecialiseerd in groothandel en focust op de import en export van fruit en groenten. Met een uitgebreid netwerk van betrouwbare partners streven we ernaar om elke dag gezonde en kwaliteitsvolle producten op de markt te brengen. Daarnaast trachten we het fruit van onze trouwe telers op een zo efficiënt mogelijke manier bij de eindconsument te brengen. Wij leveren aan de Belgische supermarkten, groothandelaars en foodservices.

Visie

Cuvelier Fruit streeft er elke dag naar om een toegevoegde waarde te creëren in de handel door efficiënt en correct te werk te gaan. Direct contact met de klant, een persoonlijke aanpak en kwaliteitscontrole ter plaatse vormen de basis van een goede samenwerking. We gaan op een open en transparante manier te werk en garanderen een correcte prijsvorming tussen teler en klant.

Cuverlier Fruit - groenten en fruit

CUVELIER FRUIT BV


Groothandel
in fruit en
groenten

ADRES


  • Tongersesteenweg 3050
  • B-3800 Sint-Truiden
  • +32 11 71 21 23
  • info@cuvelierfruit.be
BTW: BE 0848.334.086

CERTIFICATEN


Biogarantie
BRC Storage and Distribution
Sedex

FIT